Kontakt

Ljudska Univerza
Murska Sobota

Zavod Za Permanentno Izobraževanje


Slomškova ulica 33
9000 Murska Sobota

Telefon:
02 536 15 60

Fax:
02 532 16 24

E-pošta:
info@lums.si

DŠ:
SI15053083

UJP:
01280-6030716923

Matična številka:
5052157000

Aktualno

V TVU smo se učili o pristopu do slepih in slabovidnih

V TVU smo se učili o pristopu do slepih in slabovidnih


»Ne tako, ampak tako«, so bile besede in pokazani pristopi do oseb z okvaro vida. In dijakinje so skozi praktične prikaze in v prijetnem vzdušju spoznavale  reševanje težav pri delu s slepimi in slabovidnimi. Poučno in zelo koristno. Ter potrjen rek »Edina tema, ki obstaja je neznanje ….


Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota v sodelovanju s Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota, v tednu vseživljenjskega učenja, od ponedeljka – 12.5.2014 do petka – 16.5.2014 izvaja projekt Odnos mladih do zdravja pod motom »Ne tako, ampak tako«.

 

Projekt, v katerega je vključeno do 200 dijakov Srednje zdravstvene šole,  se izvaja na sedežu društva, Arhitekta Novaka 4, Murska Sobota že šesto leto  je namenjen  bodočemu zdravstvenemu kadru in ostalim zainteresiranim iz okolja.

Cilj programa je seznaniti mladi zdravstveni oziroma kozmetični kader,   o specifičnih potrebah oseb z okvaro vida.

Od poznavanja posebnih potreb (komunikacijske in gibalne ovire) oseb z okvaro vida je odvisen njihov pristop do slepih in slabovidnih oseb s katerimi bodo v stiku pri svojem nadaljnjem izobraževanju, delu in življenju.

Dijaki, kot bodoče medicinsko osebje so  seznanjeni o tem kako pristopiti na prijazen način do slepe oziroma slabovidne osebe, kako jim pomagati pri hranjenju, kako jo spremljati, kako koristno, pravilno in človeško stati ob strani tistim, ki potrebujejo pomoč.


Izvajalec aktivnosti je MDSS Murska Sobota - aktivni člani Štefan Maučec, Danilo Kreslin, Aleksander Sabo, Marjeta Grabar, tajnica društva. 


« nazaj

 

     

 
   


  
  

    
    

       


 PUM-O

 

 Študijski krožki