Kontakt

Ljudska Univerza
Murska Sobota

Zavod Za Permanentno Izobraževanje


Slomškova ulica 33
9000 Murska Sobota

Telefon:
02 536 15 60

Fax:
02 532 16 24

E-pošta:
info@lums.si

DŠ:
SI15053083

UJP:
01280-6030716923

Matična številka:
5052157000

Aktualno

Teden vseživljenjskega učenja 2015

Teden vseživljenjskega učenja 2015Spoštovani Sobočani, cenjeni Pomurci!
Približuje se Teden vseživljenjskega učenja - največja nacionalna promocijska manifestacija na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji in del mednarodnega gibanja festivalov učenja po vsem svetu. Tudi letos bomo v maju in juniju več pozornosti namenili osveščanju o pomenu, vlogi ter možnostih učenja in izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema - kot posameznik, član družine, delovnega kolektiva in drugih skupnosti, ter s tem prispevali k udejanjanju slogana »Slovenija, učeča se dežela«.

Teden vseživljenjskega učenja bo potekal od 15. do 22. maja, v razširjenem terminu pa se bodo odvijale različne aktivnosti vse do konca junija.

Kot območni koordinator bo Ljudska univerza Murska Sobota povezovala več kot 45 prirediteljev, ki nam bodo ponudili številne dogodke, prireditve in delavnice.

Za enkrat vas želimo opozoriti na »venček knjižnih predstavitev«, za katere si morate rezervirati čas, saj je med njimi sigurno kakšna, ki bo zbudila vaš interes.

 

Najprej nam bo svojo knjigo Zablode postsocializma predstavila socialna in kulturna antropologinja, dr. Vesna Vuk Godina. Na druženje z iskrivo avtorico, brez dlake na jeziku, vas vabimo v torek, 19.5. 2015, ob 17.00 v Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota.

 

V sredo 20. 5. 2015 ob 11.00, nam bo na Ljudski univerzi Murska Sobota, svojo knjigo Preprosto enostavno in nasvete o tem kako okrepiti samozavest, prepoznati in preseči ovire v življenju, premagati strah pred zavrnitvijo, sprejeti svojo kulturno in etnično pripadnost in preprosto postati in ostati srečen, posredoval Sandi Horvat, romski študent uporabnih družbenih študij.


V četrtek 21. 5. 2015 ob 18.00, se bomo v vrtnem paviljonu na Ljudski univerzi Murska Sobota, družili in učili z našo rojakinjo Jernejo Jošar, univerzitetno diplomirano inženirko kmetijstva, ki se v svojem življenju in v svojem podjetju Cvetlična s.p., že vrsto let ukvarja z razvojem na področju urejanja in načrtovanja vrtov po načelih ekološkega trajnostnega gojenja rastlin, pred nedavnim pa je izšla tudi njena knjiga Ekološko vrtnarjenje za vsakogar.


V mesec junij pa nas bo pospremila predstavitev zbornika 20 let študijskega krožka Tišina, Delo in dosežki, ki jo bo pripravila mentorica Mihaela Flisar. Vse kar so marljive udeleženke ustvarile v dveh desetletjih, vse česar so se ob tem naučile in vse kar so s tem pridobile skozi nova spoznanja, odnose in priložnosti, lahko izvemo 1. junija 2015, ob 17.00 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota.

Koledar vseh prireditev poiščite na naši spletni strani www.lums.si in našem facebooku.

Naj vam tudi to pomlad učenje spremlja življenje.

 

Lep pozdrav,
direktorica, Alenka Kučan

 

 


« nazaj

 

     

 
   


  
  

    
    

       


 PUM-O

 

 Študijski krožki