Kontakt

Ljudska Univerza
Murska Sobota

Zavod Za Permanentno Izobraževanje


Slomškova ulica 33
9000 Murska Sobota

Telefon:
02 536 15 60

Fax:
02 532 16 24

E-pošta:
info@lums.si

DŠ:
SI15053083

UJP:
01280-6030716923

Matična številka:
5052157000

Aktualno

Otvoritev razstave študijskega krožka Torbice in cekarji za vse priložnosti

Otvoritev razstave študijskega krožka Torbice in cekarji za vse priložnosti

Študijski krožek  Torbice in cekarji za vse priložnosti je začel svojo kreativno pot 16.1.2017 v Križevcih pri Ljutomeru. Članice krožka so se dobivale ob ponedeljkih dopoldan in skupaj z mentorico Matejo Rajh ustvarjale torbice in cekarje iz različnih materialov in za različne priložnosti, izvedle pa so tudi delavnico izdelovanja velikonočnih voščilnic, od katerih je vsaka zase unikatna. V izdelke je bilo vloženega veliko truda in časa.


Svoje izdelke so v nedeljo in ponedeljek, 9./10.4.2017 predstavile na razstavi, za katero je prostor – sejno sobo, dala na razpolago občina, v kateri so članice dobivale in ustvarjale. Razstavo so članice ŠK pripravile skupaj z Društvom kmetic Križevci – Veržej, ki so prav tako sodelovale pri študijskem krožku.


Na uradni otvoritvi je župan občine Križevci mag. Branko Belec pohvalil udeleženke in snovalke razstave, saj s svojim delom dokazujejo, česa vse so sposobne poleg tega, da imajo doma številne obveznosti. Direktor Ljudske univerze Murska Sobota Dejan Dravec pa je dodal, da ga veseli, da so s študijskimi krožki prodrli na desno stran reke Mure in si želi, da se to sodelovanje nadaljuje in bi dejavnost še nadgradili in se morebiti predstavili tudi širše. Šestnajst udeleženk je s strani Ljudske univerze Murska Sobota prejelo priznanja za sodelovanje v študijskem krožku.


Izbrana dela bodo v izložbi pred sejno sobo občine Križevci na ogled še prihodnje mesece.


Utrinki z razstave (FOTOGALERIJA)
« nazaj

 

     

 
   


  
  

    
    

       


 PUM-O

 

 Študijski krožki