Kontakt

Ljudska Univerza
Murska Sobota

Zavod Za Permanentno Izobraževanje


Slomškova ulica 33
9000 Murska Sobota

Telefon:
02 536 15 60

Fax:
02 532 16 24

E-pošta:
info@lums.si

DŠ:
SI15053083

UJP:
01280-6030716923

Matična številka:
5052157000

Mnenja udeležencev

»Pet let nazaj sem bil zaposlen v Domu Lukavci. Nato sem si kot zdravstveni tehnik iskal zaposlitev pri nas in v Avstriji, a je ni bilo mogoče dobiti. Potem sem zasledil program maser. Maserstvo me je že prej zanimalo, zaradi službe, pa tudi zato, ker delam v športu.  Imel sem nekaj podlage iz medicinske srednje šole in me je usposabljanje takoj pritegnilo.  

Niti ni bilo težko spet začeti z učenjem. Po osemnajstih letih ti res najprej ni vseeno, je malo čuden občutek, rabiš čas, da se »zaštartaš« in navadiš spet na šolski način učenja, saj sem se v teh osemnajstih letih večinoma sam učil in iskal informacije na spletnih straneh. Imel sem kar nekaj predznanja iz srednje šole in tu je bila nadgradnja teoretičnega znanja za delo maserja - bolj podrobna snov in tista, ki jo pri prejšnjem delu nisem toliko uporabljal. Teorija zna biti dolgočasna, a tu ni bila. Vsi predavatelji so govorili iz prakse in so znali odgovoriti npr. tudi na vprašanja v zvezi s športom, športnimi poškodbami. Praktični del pa je bil ekstra zanimiv. Predavatelj je znal stvar tako povedati in pokazati, da so nas bila sama ušesa in oči
S tega našega usposabljanja sem zelo dosti odnesel. Tudi sama organizacija je bila na nivoju, vse je bilo v »nulo«, lahko samo pohvalim.«

 


Sebastijan Lenarčič, zdravstveni tehnik in NPK maser 


"Občutki so bili odlični!  Veselil sem se tečaja, ki sem ga obiskoval, saj sem vedel, da mi bodo nova znanja dodatno pripomogla pri zaposlitvi, da bo to nek  +(plus) pri bodočem delodajalcu. Med izobraževanjem sem spoznal veliko novih ljudi, vsakega s svojo zgodbo. Spoznal sem starejše ljudi, ki imajo za sabo že veliko delovnih let, ampak so zaradi kriznih razmer trenutno brezposelni. Nekateri so brezposelni že kar nekaj časa. Prav tako sem spoznal tudi mlade ljudi, ki iščejo svojo prvo zaposlitev. Vsak posameznik  je imel svoje poglede na delo, življenje ... Kljub temu, da je imel vsak svojo zgodbo, smo se prav vsi veselili dodatnega izobraževanja in s tem priložnosti da izboljšamo svoj položaj."
Tomaž Petrijan (23), informatik, ki se je po uspešnem usposabljanju za vožnjo z viličarjem na Ljudski univerzi Murska Sobota, zaposlil v podjetju Carthago d. o. o. v Odrancih.


Vtisi udeležencev po zaključku programa Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM): 

"Ko nisem naredila mature, si nisem predstavljala, da bom leto dni doma sedela in čakala, da bom pristopila ponovno k maturi. Iskala sem alternativo, kjer bom lahko aktivna in takrat so mi na Zavodu za zaposlovanje ponudili vključitev program PUM. Ponudbo sem sprejela, za kar mi nikoli ni bilo žal.«Melita Lazar (26) je po začetnem neuspehu na maturi vztrajala in je danes profesorica likovne umetnosti. Diplomirala je v 4 letih, za svojo diplomsko nalogo pa je prejela Pomursko raziskovalno nagrado za leto 2013 za najboljše diplomsko delo s področja družboslovja in humanistike. Trenutno je zaposlena na Osnovni šoli Bogojina, poleg tega še izredno študira računovodstvo, prostovoljno izvaja delavnice v Ozari, v prostem  času poučuje matematiko in slovenščino, izdeluje voščilnice, veliko ustvarja in še kaj. 

 

 

 

 

»Vsekakor je bila glavna okoliščina za vključitev v program ta, da nisem  imel službe in stalnega dohodka. V takšnih primerih človek išče rešitve in v iskanju le teh sem naletel na program PUM. V tem programu sem se naučil veliko novega in mi je bil v pomoč pri iskanju zaposlitve.

Vse kar se v življenju naučiš ti prej ali slej pride prav. Še posebej, če imaš ob sebi dobre mentorje, ki te znajo usmerjati. In prav zaradi tega se mi zdi ta program več kot dobrodošel.« 

 

Mitja Magdič (21) je v času obiskovanja programa PUM uspešno opravil maturo na Ekonomski šoli Murska Sobota in pridobil poklic logistični tehnik. V programu PUM je s pomočjo mentorjev vztrajno iskal zaposlitev. Trenutno je zaposlen v podjetju Iskone (Panvita MIR) v Gornji Radgoni.   

 

"V praksi gre marsikaj drugače kot v teoriji, ni vse v učbenikih. V programu PUM sem pridobil ogromno neformalnega znanja in komunikacijskih veščin, kar mi v mojem poklicu zelo koristi. Seveda pa se iz dneva v dan in nenehno učim in napredujem, tako v službi kot v zasebnem življenju."

 

Nikola Bogar (21) je pred 3 leti je opustil srednješolsko izobraževanje in se vključil v program PUM. V času obiskovanja PUM-a je dokončal šolanje na Dvojezični srednji šoli Lendava, pridobil poklic gastronom - hotelir in se kmalu zatem zaposlil v priznani italijanski restavraciji Bella Venezia v Lendavi.


 
 

"PUM je najlepše kar doživiš. Spoznaš nove prijatelje, novo okolje, se učiš, narediš šolo, maturo, izpit za avto ... Ko prihajamo v PUM, je lepo, lepše kot doma."
Mišo

"Življenje nam vedno znova pripravlja neka presenečenja, od nas pa je odvisno ali bodo ta presenečenja za nas pozitivna ali negativna. V Osnovni šoli sem imela vedno prav dober uspeh, ko pa sem prišla v srednjo šolo pa sem ˝zabluzila˝ in to celo dve leti. Tako sem sedaj vključena v program PUM, na Ljudski univerzi Murska Sobota. Tukaj sem spoznala kdo in kaj bi rada postala. Ponovno sem se vpisala v šolo in upam, da bo tokrat vse šlo po mojih pričakovanjih in načrtih."

Katja

 

"Moje mnenje o PUMU je dobro, saj nam mentorji pomagajo uresničiti cilj, ki smo si ga zadali. Dokončati šolanje in pridobiti poklic ali se podati na študijsko pot. Imamo strokovno pomoč in zastonj inštrukcije, kar je zelo dobro! Najpomembnejše  pa je, da se družimo z udeleženci in se učimo različne nove stvari. PUM mi je bil v korist, saj sem se spet vključil v šolsko okolje in začel razmišljati v pravi smeri za življenje. To je, da naredim šolo in z  mentorji  skupaj razglabljamo, kakšna služba bi zame bila poklic mojega življenja."
Albin

Vtisi udeležencev po zaključku izobraževanja Sadovi marljivih rok v luči podjetništva: 
"Želim vam sporočiti, da imate super program in odlične predavatelje. Hvala vam za nova znanja."

"Imate zelo dober in kvaliteten program in sem zelo vesela, da sem se ga udeležila in pridobila veliko novih znanj. Hvala vam za ta program in še več takih in podobnih tudi v prihodnje!"

"Nadaljujte s takim pristopom - delom, ki v današnjem času marsikomu zelo koristi. Hvala!" 

 

     

 
   


  
  

    
    

       


 PUM-O

 

 Študijski krožki