Parada učenja - dan učečih se skupnosti bo potekala v sredo, 25. 5. 2022, od 9.30 do 14.00.

 

S parado bomo pričeli ob 9.30 na Trubarjevem drevoredu v murskosoboškem parku, kjer se bomo razgibali s pomočjo osebja Centra za krepitev zdravja Zdravstveni dom Murska Sobota. Ob 10.00 si bomo v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu (MIKK) ogledali aktualno razstavo v galeriji Odprto obrobje in spoznali informacijsko točko Europe Direct Pomurje, ob 10.30 se bomo s pomočjo pametnih telefonov naučili branja QR kode in se sprehodili po mestu, kjer bomo spoznavali kaj vse se skriva za QR kodami in se medgeneracijsko povezovali. Okrog 11.15 bomo prispeli na Trg kulture, kjer se bodo predstavljali različni lokalni izvajalci. Ob 12.00 sledi nastop MIKK-ovih glasbenih delavnic Govoreči bobni pod mentorstvom Mirana Celeca. Vsako stojnico bomo posebej predstavili, v sklopu Parade učenja pa bo nastal tudi video prispevek v sodelovanju s Pozdrav TV, ki bo dogajanje posnel. Za namen prireditve smo ustvarili tudi Facebook dogodek, sodelujemo pa tudi s Tednom ljubiteljske kulture, ki poteka od 20. do 29. maja 2022.

 

26. maja 2022, s pričetkom ob 11.00, bo na grajskem dvorišču murskosoboškega gradu in v sklopu Parade učenja organizirana razprava ob Evropskem letu mladih z naslovom Mladi oblikovalci modernega sveta, ki jo prirejamo skupaj z informacijsko točko Europe Direct Pomurje, ki deluje v MIKK-u. Osrednji gostje bodo dr. Milan Brglez, poslanec v Evropskem parlamentu, g. Igor Jesih, podsekretar na Uradu za mladino Republike Slovenije in koordinator evropskega leta mladih v Sloveniji ter župan Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.

 

 

 

 

 

 

Parada učenja 2022 v Murski Soboti, 25. maj 2022

 

 

Ljudska univerza Murska Sobota je kot območni koordinator in organizator Parade učenja, skupaj z informacijsko točko Europe Direct Pomurje, organizirala razpravo ob Evropskem letu mladih na temo Mladi oblikovalci modernega sveta. Ta je potekala v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota (MIKK), 26. 5. 2022, ob 11. uri.

 

Osrednji gostje dogodka, ki je bil organiziran kot »Evropski piknik«, so bili dr. Milan Brglez, poslanec v Evropskem parlamentu, dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, in g. Igor Jesih, podsekretar na Uradu za mladino RS in koordinator evropskega leta mladih v Sloveniji.

Razprava ob Evropskem letu mladih ~ Mladi oblikovalci modernega sveta, MIKK, 26. maj 2022