Razstava študijskega krožka Spomladi še kamen oživi

 

 

Ljudska univerza Murska Sobota je v sodelovanju z Društvom kmetic Križevci - Veržej pripravila velikonočno razstavo, v sklopu katere se je predstavil študijski krožek Spomladi še kamen oživi.

 

Člani krožka so se z mentorico Matejo Rajh srečevali od novembra do cvetne nedelje. S svojim delom so povezali živo in mrtvo naravo ter opazovali rastlinski in živalski svet. Ob nabrežjih so nabrali večje prodnike in jih uporabili za kreativno ustvarjanje. Na razstavi so se predstavili s poslikanimi kamni, na katerih so upodobili rastline in živali, ki jih poznamo iz narave.

 

Razstava je bila na ogled v nedeljo in ponedeljek (2. in 3. 4. 2023) v prostorih Občine Križevci. Ob uradni otvoritvi razstave so predsednica Društva kmetic Križevci - Veržej Majda Markovič, direktor Ljudske univerze Murska Sobota Dejan Dravec ter direktorica občinske uprave Občine Križevci Lidija Domanjko (v imenu odsotnega župana Branka Slavinca) izrekli pohvalo članicam krožka za večletno skupno sodelovanje. Razstave se je udeležil tudi bivši župan Občine Križevci Branko Belec, ki je študijskemu krožku prav tako namenil pohvalne in spodbudne besede za nadaljnjo kreativno pot.

 

 

Del razstave je še vedno na ogled v prostorih občine in na urejenih površinah pred občinsko stavbo.