Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) so najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema kot posameznik, udeleženec na trgu dela ter član različnih skupnosti. Vsi, ki projekt soustvarjamo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevamo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.  

 

Ljudska univerza Murska Sobota tudi letos sodeluje v TVU kot območni koordinator, v sklopu TVU pa bomo organizirali tudi Parado učenja - dan učečih se skupnosti, ki bo potekala po vsej Sloveniji 25. maja 2022.

 

 

🎯 SPLETNA STRAN TVU 2022

 

🎯 Komunikacijski pripomoček za organizatorje in prireditelje dogodkov TVU 2022 (ključniki oz. hashtagi #)

 

🎯 Najpogostejša vprašanja o sodelovanju v TVU 2022

 

 

Koledar prireditev TVU 2022

 

Napovednik Tednov vseživljenjskega učenja 2022

 

 

 

🟢 Vabilo na nacionalno odprtje Tednov vseživljenjskega učenja 2022 v Celju.

 

🟢 Program nacionalnega odprtja 27. tednov vseživljenjskega učenja - 6. maj 2022 ob 12.00, Celjski dom, Krekov trg 3, Celje.

 

 

Nacionalna otvoritev Tednov vseživljenjskega učenja, Celjski dom, 6. maj 2022

 

 

 

 

Prostori in priložnosti učenja

 

GALERIJA DOGODKOV TVU 2022

Zumba z Anito – Športno društvo Potoček

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parada učenja 2022 v Murski Soboti, 25. maj 2022

 

 

Ljudska univerza Murska Sobota je kot območni koordinator in organizator Parade učenja, skupaj z informacijsko točko Europe Direct Pomurje, organizirala razpravo ob Evropskem letu mladih na temo Mladi oblikovalci modernega sveta. Ta je potekala v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota (MIKK), 26. 5. 2022, ob 11. uri.

 

Osrednji gostje dogodka, ki je bil organiziran kot »Evropski piknik«, so bili dr. Milan Brglez, poslanec v Evropskem parlamentu, dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, in g. Igor Jesih, podsekretar na Uradu za mladino RS in koordinator evropskega leta mladih v Sloveniji.

Razprava ob Evropskem letu mladih ~ Mladi oblikovalci modernega sveta, MIKK, 26. maj 2022

TVU 2022 z Ljudsko univerzo Murska Sobota