Razstava študijskega krožka Iz rok v okvir

 

Študijski krožek, ki vsako leto deluje v občini Križevci, se je letos predstavil z razstavo pod imenom Iz rok v okvir. Članice krožka so se kontinuirano srečevale enkrat na teden v prostorih občine Križevci in ustvarjale ročna dela iz raznim materialov in z različnimi tehnikami. Njihovo druženje so meseca marca prekinile razmere svetovne razsežnosti, zato so svoje delo nadaljevale od doma.

 

Tudi pri organizaciji razstave je bilo treba upoštevati trenutne zakonske predpise, zato je bila razstava izpeljana v omejenem številu. Članice krožka so razstavo pripravile v sejni sobi občine Križevci in na hodniku, kjer bo ostala v manjšem obsegu na ogled vsem obiskovalcem še celotno leto.

 

Na uradni otvoritvi, ki je bila 21. 9. 2020, je vse prisotne pozdravila predsednica Društva kmetic Križevci – Veržej, katere članice so sodelovale v ŠK. Pohvale in spodbudne besede sta ob otvoritvi izrekla tudi podžupan občine Križevci Bogomir Gaberc ter direktor Ljudske univerze Murska Sobota, Dejan Dravec, ki je članicam podelil priznanja za sodelovanje. Ljudska univerza Murska Sobota že več let sodeluje z občino in društvom, ter izvaja študijski krožek, katerega mentorica je Mateja Rajh.

Študijski krožek je bil financiran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje programov in dejavnosti izobraževanja odraslih v letu 2020. Izvajanje krožka poteka pod strokovnim vodstvom Andragoškega centra Slovenije.

 

Mediji:

 

 

 

Galerija