Septembrske delavnice na posestvu Vidov brejg v okviru projekta Ekološki mlečni izdelki in zelišča iz Goričkega v trajnostni prehranski verigi

 

 

V septembru smo na Posestvu Vidov brejg izvedli še 3 delavnice za udeležence iz ranljivih družbenih skupin.

 

Nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji Tatjana Buzeti se je preizkusila in izkazala pri povezovanju predhodno pridobljenega znanja o delu z osebami iz ranljivih skupin s praktičnim kombiniranjem posredovanja znanja iz vsebin projekta oziroma njenega dela z zelišči.

 

Udeleženci so pridobili nove vpoglede in izkušnje s področja pridelave in uporabe zelišč, ogledali so si nasad, potipali in poduhali rastline, se okrepčali s sokovi iz ameriškega slamnika in sivke, spoznali učinke in uporabo hidrolatov iz timijana, mete in melise ter si  iz posušenih zelišč pripravili jedilno sol.

 

Obiskali so koze in ovce in se seznanili z njihovim pozitivnim učinkom na krajino in doprinosom k ponudbi zdravih, ekoloških in lokalnih mlečnih izdelkov.

 

Naučeno so utrdili ob zlaganju puzzlov in se zadovoljni vračali nazaj na sedeže svojih organizacij.

 

O njihovem učenju smo poročali tudi v okviru Tednov vseživljenjskega učenja in tako širili ozaveščenost o pomenu učenja za bolj kakovostno in človeka vredno življenje za vse ciljne skupine,  v vseh okoliščinah in v vseh obdobjih življenja.

 

 

8. 9. 2020 so na Vidovem brejgu bili uporabniki dnevnega centra Želva d.o.o.

 

 

 

21. 9. 2020 so Vidov brejg obiskali uporabniki Centra Sonček

 

 

 

 

24. 9. 2020 so se na Vidovem brejgu učili uporabniki programa socialne vključenosti iz Želve d.o.o.